Culinary institute of America'nin California kampusunde
6-8 Kasim tarihlerindeki konferansin temasi bu sene
yine Akdeniz menuleriydi.
http://www.ciaprochef.com/WOF2008/
Ispanya, Italya ve Yunanistan kultur bakanliklarinin yogun katilim ve
tanitim cabalarinin hakim oldugu bu seneki konferansa her sene
oldugu gibi 700 yiyecek icecek yoneticisi ve asci katildi.
Her gecen yil daha da gelisen bu konferanslar gercekten Amerika'daki
yeme icme kulturune yon vermenin yaninda tarif ve yontemlerin
paylasilmasi acisindan cok faydali.
Turkiye'yi Ciya lokantalarinin kurucusu ve ustasi Musa Dagdeviren
ile benim temsil ettigimiz etkinlige katilan diger ulkeler Iran,
Israil, Fransa, Lubnan, Fas ve Tunus'tu.
Suriye'nin ascilari vize alamamisti.
Bunun yaninda benim gibi Amerika'da Akdeniz mutfagi lokantasi
bulunan baska ascilarda davetliydi.
Hazirladigim yemekler
Patlican Salatasi
Ic Pilav
Yanardag Boranisi
Fava Ezmesi
Turp Yapraginda Bulgur Sarmasi
Patlicanli Kaygana
Mercimekli Bulgur
Dana Kusbasi ile Begendi
Tarhunlu Tavuk Begendi
Kuzu Pirzolali Begendi
Yesil Zeytin Piyazi
Islim Kebabi
Yogurtlu Semizotu
Musa Ustanin hazirladiklari
Sutlu Balik
Kufulmusviyye
Zahter Salatasi
Cingene Salatasi
Ayvali Tarakli
Asure Asi
Keskek
Muka$erli Kofte Mantisi
Kuru Antep Dolmasi
Isot Corbasi
Pirasa Muskasi
Kasik Salatasi
Biber Cacigi
Hashasli Ekmek
Yagli Katmer
Fistikli Katmer
Zahter baharat Karisimi
Tas Kebabi
Ogrencilerden biri Keskek doverken
Acilis gecesi resepsiyonunda kullanilan Ortakoy manzarasi
Yardimcim okul ogrencisi Emily ve Ozel davetlerden sorumlu Chef David
Ana Sortun ile beraber
At the 2008 Culinary Institute of America's Worlds of Flavor conference, Chefs Ana Sortun of Oleana in Cambridge, Mass., and Burak Epir of Pilita Grill in San Carlos, Calif., share tips on modern Turkish cooking
http://www.youtube.com/watch?v=NPtkPHMZgo0
Musa Ustanin hazirladigi Asure Asi
Musa Ustanin hazirladigi Ayvali Tarakli
Atina'dan Yunan asci Yannis ile beraber
Begendi sunum masamizda
2 comments:
Hello, mis mejores deseos para tí...God bless you.
Gracias por el apoyo
Post a Comment