Instagram

Friday, September 7, 2007

Domat zamani




Domatesin anavataninda olmanin avantajini kullanarak bu sene
sadece Domates ektik. Silikon vadisi bundan 25 sene oncesine
kadar tamamen bag, bahce ve tarlalarla doluydu. Ikliminin sene
boyunca iliman olmasi (10-30 C) ve Stanford Universitesi burayi
teknoloji merkezi konumuna getirdi 80'lerde.
Bag, bahce var ama bu kadar verimli topraklar icin cok az.

Pembe Hazar domatesi, siyah Kirim domatesi, Zebra domatesleri,
ve San Marzanolar disinda genetik dokusu bozulmamis,
cekirdeklerini tekrar ekebileceginiz ingilizce'de Heirloom adiyla
anilan salcalik ve yemeklik domateslerimizi dostlarimizla paylasma
keyfini yasadik bu yaz.












3 comments:

Tijen said...

Oh ne güzel! Ben de sevgili domateslerimi bırakıp dönmek durumunda kaldım. Şimdi merak ediyorum, acaba hala domates veriyorlar mı? Son zamanlarda bitkiler sararıp solmaya başlamıştı çünkü.

Culinaire Mechanic said...

Benimkiler yeni sarariyor, havalar sogumaya basladi

A.T. said...

"High-tech"-"Human-touch"...
Oradaki kimi "Heirloom" tohum paketlerinde "cat-face'e karşı dirençlidir" yazıldığını gördüm... Bunlar öylesinden mi yoksa %100 doğal ve hatta "ilkel" mi?
Lezzetleri nasıl? Kabukları kalın mı ince mi?
Merakın sonu yok!
Sevgiler
Avniye
PDA
http://pembedomates.blogspot.com