Instagram

Wednesday, March 25, 2009

Japon yaklasimi




2010'da yapilacak olan Worlds of Flavor konferansi tamamen Japon mutfagi uzerine olacak.
On tanitim olarak Japonya'nin San Francisco konsoloslugu ve Japonya'dan Sigir eti ureticileri
ile beraber etnik baska yiyecek urunlerini tanitmak amaciyla gecen hafta bir tadim etkinligi duzenlendi Napa vadisinde.





Tuna baligi mukemmeldi, tum baliktan filetoyu cikarma
gosterisini Chef Kimio Nonaga yapti.





Taze wasabi, kilosu yaklasik 200$






Yukari usulu Gyudon (Pilav ustu, agir ateste pismis Wagyu Sigir eti)
Bu Wagyu etinin kilosuda, biftek kesimlerinde 250$ civarinda,
diger kesimler biraz daha ucuz. Etin lezzeti cok keskin ve belirgin oldugundan az
bir miktar bile cok hos bir tat birakiyor damaginizda.






Tuna'nin uzerine bahari simgeleyen Oba cicekleri serpilmis















Gosteride kullanilan urunler.








Siyah sarimsak puresiyle sunulan tavada cok az
kizarmis Tuna, Konbu (deniz yosunu) ve yesil sogan salatasi

2 comments:

Pinar said...

Orada olmayi cok isterdim. Yemeklerin tatlarinin nefis olduguna hic suphem yok, ustune bir de gorsel bir ziyafet olmus!

Bu siyah sarimsak nedir? Daha once hic duymadim.

Culinaire Mechanic said...

Siyah sarimsak, TR'de yetistirilen kara sarimsak ile karistirilmamalidir.
Bu Sarimsak bekletilerek, elde edildigi icin siyah sarimsak deniyor. ( Black Garlic)