2003 senesinin Kasim ayinda St. Helena, California'da
duzenlenen 6th Annual Worlds Of Flavor International
konferansina Ciya lokantalarinin ustasi Musa Dagdeviren e
yardimci olmak icin okulda hocalik yapan Lars Kronmark'in
davet etmesi uzerine katilmistim. Bu konferansa
yemek sektorunden 600 kisi izleyici olarak katiliyor.
Seminerler kitap yazarlari, unlu ascilar ve master chef'ler
tarafindan veriliyor.
Her sene Culinary Institute of America 'nin 1995 yilinda
California'da kurulmus, San Francisco'nun 1 saat kuzeyinde
olan kampusunde duzenleniyor.
Culinary institute of America 1946'da calismalarina baslamis.
Amerika'nin en saygin ascilik egitiminin verildigi yer olarak
kabul edilen bir mutfakci cenneti. New York sehrine
2 saat uzaklikta Hudson nehri uzerinde bulunuyor.
Egitim ve akademik calismalarin disinda yiyecek endustrisine
yon veren degisik etkinlikler her iki kampuste surekli duzenleniyor.
Saraplari ile unlu Napa vadisinde bulunan okulun
California kampusu nun Greystone Lokantasi bu bolgeyi
her sene ziyarete gelen 5 milyon ziyaretcinin akinina ugruyor.
Bolgedeki meshur lokantalarda yer bulmak icin haftalarca,
bazen aylarca onceden yer ayirtmak gerekiyor.
French Laundry, Tra Vigne, Brix, Mustards, Bouchon
ve daha niceleri bu bolgede bulunuyor.
Musa usta sirasiyla acilis konusmasinda Muhammara
yapilisini anlatti daha sonra Dogu akdeniz ve Turk mutfagindan
cesitli sicak soguk yemekler hazirladigi baska bir seminer verdi.
Son gun ta$ firinda pide, lahmacun ve degisik ekmekler hazirlarken
bunlarin yapimini ve hikayelerini katilimcilarla paylasti.
Oglen ve aksam tadim masalari icin
hazirlanan yemeklerin tam listesi:
- Alaca Çorba
- Haspirli Patates
- Soğanlı Kebap
- Tuzlu Yoğurt Kavurması
- Ekşili Kebap
- Bezirgan Kebap
- Yaz lahmacunu (sarımsaklı)
- Kış Lahmacun (soğanlı)
- Kilis Kebap
- Melengişli Ekmek
- Sakızlı Ekmek
- Mahlepli Patates Ekmeği
- Tahinli Patates
- Soğan Piyazı
- Topik
- Karga Beyni
- Perde Pilavı
- Babahannuş
- Kimyonlu Biberli Aş
- Kapama Pilavı
- Acuka
- Çemen
- Ezme
- Zahter Salatası
- Muhammara
- Ballı Kavut
- Tuzlu Kavut
- Teleme (Sütlü İncir)
- Katmer
- Kaynar
- Bezirgen Kebabı
- Kaya Koruğu
- Patlıcan Tatlısı
- Ceviz Tatlısı
- Kabak Tatlısı
Degisik pide tirnaklama tekniklerini sergilerken.
Firin calismasini izleyenlerin sorularini yanitliyoruz.
Perdeli Pilav
Savuer dergisinin 2006 yili ozel yemek kulturu
sayisinda ilk 100 siralamasinda
28 numarada Musa usta
tanitiliyor ve perdeli pilav tarifi veriliyor.
Savuer dergisinin 2006 yili ozel yemek kulturu
sayisinda ilk 100 siralamasinda
28 numarada Musa usta
tanitiliyor ve perdeli pilav tarifi veriliyor.
Chef Bill Briwa hazirladigimiz perdeli pilavi gururla tutuyor.
Bu resim 2004 Mart sayisinda Food Arts dergisinde yayimlandi.
Muhammara
2003 Konferansindan diger resimler icin lutfen
www.prochef.com/WOF2003
sayfalarina bakiniz.
Diger Konferanslar
2003 Konferansindan diger resimler icin lutfen
www.prochef.com/WOF2003
sayfalarina bakiniz.
Diger Konferanslar
No comments:
Post a Comment