Instagram

Tuesday, April 6, 2010

2009 World Street foods, Kasim 2009




2009'un Kasim ayinda Culinary institute of America'dan davet edildigimiz World of Flavors konferansin temasi "dunyanin sokakta satilan yemekleriydi".

Buyuk bir ekonomik buhran geciren Amerika'nin dunyada
sokakta satilan yemeklerden ascilarin ilham almalari
icin daha uygun bir zaman olamazdi. Gorulmemis rakamlarda
yemek sektorundeki koklu isletmeler kapilarini kapatiyor
veya kapatmak uzere.
Ancak bu vahsi bir cark ve dayanma gucu olan ayakta kaliyor.

Bu seneki konferansta Amerika'nin aslinda fizyon mutfagina olan
ilgisine bir kez daha tanik oldum. Etnik ve yerel yemekler ne
kadar ilgilerini ceksede malzeme ve teknik gerektirdigi icin zor
geliyor. Ancak bilinen ve sevilen degisik kulturlerin mutfaklarinin
pratik yonlerini birbiri ile tamamlamak daha kolay ve 150 milletten
insanin oldugu bir yerde daha fazla musteriye hitap ediyorsunuz.




Konferansdan resimler:


Kirece yatirilmis Kabak tatlisini sunumu



Odun komurlu doner ocagini bir bidona raf
koyarak hazirlayan okulun teknik calisanlarini
kutladik ve mukemmel bir doner hazirladik.
Doneri hazirlarken ve pisiriken sayisiz asci ve
katilimci gelip donerle resim cektirdi.






























2. gun oglen yemegine 700 kisiye Kiyma kebabi
hazirladik. Musa Usta yine keyifli bir sekilde
hazirladigi yemekleri ile ilgi odagiydi.





eating asia sayfasindada konferans ile ilgili bilgiler var.










Yardimcilarimiz




Midye dolmasi icin Midyeleri hazirlarken