Instagram

Saturday, November 24, 2007

Odun atesinde hindi



Sukran gunu gelenegine uyarak yine bir hindi pisirdim.
Hindiyi bir gun oncesinden tuzlu bir suya yatiriyorum.

3 lt suyu kaynatin, sonra atesin altini kapatin.

buna

1 bardak tuz
3/4 bardak esmer seker
5- 6 tane aci biber ( jalapeno gibi) , cekirdeklerini aliyorum ben
4 tane 4'e bolunmus limon
1/2 bardak kekik
1 /2 bardak oregano
8-10 dis ezilmis sarimsak
biraz kuru adacayi


ekleyip sogumasini bekliyorum. Bir kovanin icine yerlestirilen
hindinin uzerine bu karisimi ekleyip ertesi gun bu sudan cikariyorum.
Tepsiye aldigim hindinin once derisi ile etinin arasina kucuk tereyag parcalari yerlestiriyorum ve daha sonra uzerini aliminyum folyo ile kaplayip az ateste 140-150 derece'de her kilosu icin 45 dakka pisiriyorum. Son yarim saat uzerini acip kizartiyorum.